19 Aralık 2013 Perşembe
Caridina Dennerli
Sulawesi karidesi. 2006'da akvaryumlarda üretilmeye baslanmış. 100-200 us iletkenlik. 8 üstünde de ph istiyor. Kristallerin tam aksine. Aşağıda güzel bir tankın videosunu paylaştım.
Yeni Zelanda Tatlı Su Balıkları
Red Morris adında bir fotoğrafcının sitesini keşfettim. Yeni Zelanda'daki tatlı su balıklarını fotoğraflamış. Sitede baya bir kategori var. Yeni Zelanda'da calı doğuranlar aşılanarak adapte olmuşlar. Su ve çevre şartları habitatlarından pek farklı değilmiş. Kılıçkuyruk ve lepisteslerin de doğal hallerini fotoğraflamış. Gambusyalar zaten her yere uyum sağlıyolar. Sitedeki fotoğrafları kredi kartınızla satın alabiliyorsunuz.
Tatlı su linki: http://www.rodmorris.co.nz/New-Zealand-Freshwater-Fish/New-Zealand-Freshwater-Fish/13956266_5Q5MJC/2#!i=2366060448&k=kHfMWRs
Tatlı su linki: http://www.rodmorris.co.nz/New-Zealand-Freshwater-Fish/New-Zealand-Freshwater-Fish/13956266_5Q5MJC/2#!i=2366060448&k=kHfMWRs
15 Aralık 2013 Pazar
Spear ve Pin Tail
Lepisteslerin sevdiğim kuyruk yapılarından iki türün resimlerini paylaşıyorum. Sanırım yavrulardan benimde spear çıkacaklar var. Dişilerin akvaryuma girmeden çiftleştiklerini düşünüyorum.
Kristal Karides
Bir kaç gündür karides akvaryumu kurmak için araştırma yapıyorum. İki çeşit karideste kararsız kalmıştım. Kullanacağım su değerleri kristal karideslere daha yakın görünüyor. Deneyimi olmadığından hala araştırıyorum. Şartları tam sağlayacağımı düşünürsem kuracağım. Kristal karidesler çok hassas canlılar okuduklarıma göre. Seçici yöntemler bumblebee shrimpten çıkarılmış bir ırk. Çok düşük ph değeri istiyor. Bunu sağlayabileceğimi düşünüyorum. Aklıma takılan suyun iletkenliği. Çoğu forumda, internet sitesinde 100-200 microsiemens arası değer uygundur yazıyor. Kullanacağım suda 50-55 arası değer var. Başka bir konuda da bir karides araştırmacısı doğal ortamlarında iletkenlik 40 microsiemense kadar düşebiliyor diyo. Memelekete gidine kadar tecrübeli kişilerle konuşup kurup kurmayacağıma karar vereceğim. Ama görüntüleri çok güzel karidesler. Dünyada da çok ilgi görüyor. Hobide geçmişi diğer karidesler gibi yaklaşık 15 yıl civarı. O yüzden çok fazla çok değişik bilgi var kafa karışıyor. Bir ay sonra cesaretim olursa kurup resimlerini burdan paylaşacağım. Aşağıda google amcadan bulduğum resimleri paylaşıyorum.
Wild Guppies- Wingei Club
Facebookta üye olduğum iki grubu paylaşmak istedim. İsimleri "wild guppies and micro livebearers" ve "poecilia wingei club". Çok güzel fenotiplerde balıklar paylaşıyor üyeler.
4 Aralık 2013 Çarşamba
Bitkiler ve Salyangozlar
Deneme akvaryumundaki denemelik bitkiler ve salyangozlar. Doğadan aldıklarımdan. Salyangozlar üreyebildiler akvaryum ortamında. Bitkilerde de akvaryuma diktikten sonra çıkardıkları filizler sağlıklı. İlk getirdiğim yaprakları ve dalları çürüdüler. Potamogeton nodusus bitkisinin akvaryumda çıkan yaprakları doğadakilerden daha ince. Moss gayet güzel gelişiyor iki akvaryumda da.
Potamogeton nodususun yeni yaprakları ve kökleri.
Sağdaki moss getirdiğimden beri 2 katına ulaştı. Sazımsı bitkideki yeşil dallar akvaryumda çıkanlar. Kuru olanlar doğadan getirdiğim dalları. İki bitkidede aynı durum var.
Nerita prevostianus olduklarını tahmin ediyorum. Nerite türlerinden biri. Boyu akvaryumculardan bildiğimiz akrabalarından küçük.Nasıl ürediklerini araştırmadım, yavrular var ama hiç yumurta benzeri şeyler görmedim. 6 taneden ürediler. Topladığım yer ılık su kaynağıydı.
Ekek Lepistesler
İkinci, küçük akvaryumdaki iki erkeğin resimlerini çektim. Sanırım birisi akvaryumda doğan diğeride doğadan aldıklarımdan. Akvaryumda doğduğunu tahmin ettiğimin kuyruk rengi az diğerinde hiç hiç yok. Yanlarında 2 doğal 2 yetiştirme dişi lepistes ve doğadan denemek için aldığım bitkiler var.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)